Tuesday, June 14, 2011

Finding My New Happiness :)

Well, hello peeps and folks!
Lama kan xdengar cerita aku?
Well, maklumlah, i sekarang busy sikit jadi engineer..
Yeah! Engineer..
Engineer pe?
Engineer ukur jalan! LOL!
Hahaha...Sejak aku berhenti kerja hari tu, terus aku dok diam kat umah goyang kaki.
Hello, jap, correction2..
Xda maknanye aku dok goyang2 kaki kat umah.
Makin kuat aku berjalan adalah..
Tu yang aku cakap aku kerja engineer ukur jalan.
Tiap2 hari ada ja aku gi mana2..
Saje2 je ukur jalan hahaha,,
Yang paling best, sepanjang aku tak 2 3 minggu nih, dah dua kali aku pergi kawasan air terjun. Hahaha..
First2 pergi Air Tejun Jeram Linang kat Pasir Puteh, and yang kedua, ke Lata Tembakah di Jerteh, Terengganu.
It was wayy lot of fun there..
And guess ngan sape aku pergi?
With my new 'Si Dia' :) ngee~~~
Well, pada sesape yang tahu aku punye cerita, mesti korang cepat terlalu cepat kan aku dapat pengganti??
Haha..Jangan salah sangka bro.
Cinta aku tak murah, and aku bukan perempuan mudah.

Tapi aku adalah orang yang tak hold back daripada mencuba.
Bukan kerana kesilapan masa lalu, aku menghukum diri aku untuk dari terus mencuba memperjudikan nasib aku dalam permainan bernama cinta ini hehehe...
Well, yeah, ada la dalam dua tiga orang yang mencuba untuk mengetuk pintu hati aku selepas aku putus ngan Mr A, tapi hati aku tak terbuka untuk mereka.
But i dunno why because of this particular boy, hati aku senang jer terbuka. Serious aku sendiri pun tak sangka hati aku terbuka secepat ni kat dia.
I'm so happy being with him.
Well, aku tak sangka, sebelum ni aku cukup pantang dengan lelaki pemalu. Bukan lah pantang yang macam mana, cuma bagi aku, lelaki yang pemalu ni xde fun langsung.
But guess what? Being with him, aku tak sempat rasa tak fun langsung.
Dia pemalu-tapi bukanlah sangat2 pemalu. Tapi pemalu in a good and cute wayy :)
Dia tak suka orang renung mata dia..
But i keep doing that sampai la both of us tergelak besar.
Happy nya aku masa tu sampai aku lupa segala masalah aku.
Satu benda lagi yang buat aku suka pasal dia, dia xpernah tinggal solat.
Dia selalu ingatkan aku untuk solat sama.
Which is particularly good.
And dia dapat terima aku ni walaupun aku ni freehair.
Dia tak marah, but  in the same time, dia cuba buat aku berubah into jadi someone yang jadi lagi baik.
Dia tak nak aku berubah hanya sebab dia ingin aku berubah, tapi berubah kerana diri aku sendiri.
And itu sangat2 menyentuh hati aku :)
Well guys, do pray for me.
Aku harap aku da jumpa my Mr. Right :)

2 comments:

  1. saya sentiasa mendoakan anda..:)

    ReplyDelete
  2. i pray for your happiness , :)
    -your blog reader-

    ReplyDelete

Borak-borak Cafe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...